Udskriv
PDF
Jan
27

Magnetisèr Cirkulationspumpen

Brugervurdering: / 5
DårligBedst 

 

Det har altid irriteret mig at diverse pumper, der leveres med sugekopper, at disse sugekopper ofte ret hurtigt bliver "trætte" og når det sker, fastholdes pumpen ikke længere og falder nemt til bunds i akvariet hvor den absolut ikke gør nogen gavn...
En skam for pumpen anvendt her er en kraftig pumpe der yder 1000 liter i timen og faktisk er et godt bud på at kunne skabe Vortex effekt i akvariet, da den både er tilpas kraftig og også har et smalt udløb samt en løftehøjde på hele 2 meter, er der kraft bag strålen, men for at den del fungerer, er det et krav, at pumpen kan fastholdes i den ønskede højde i akvariet.

Har man brug for en kraftigere pumpe, er dette også en mulighed, da Eheim laver en Compact + serie med endnu kraftigere ydelse, disse er desværre også monteret med sugekopper.

Magnet mounted_Eheim_Compact_1000_left_hanging

Her er problemet i en "nøddeskal", monteret med nye sugekopper og 
Har højst været monteret i 14 dage... 


magnet montering_Eheim_compact_1000 
Fig. 1.  Eheim Compact 1000 original monteret med sugekopper

 magnet montering_bag_med_sugekopper
F
ig. 2 set fra monterings siden med de 4 sugekopper, som har en tendens til at blive stive og trætte.

magnet montering_supermagnet

Fig. 3. Til at løse problemet blev i byggemarkedet indkøbt disse magneter, som er beregnet til brug sammen med glasopslagstavler, magneterne er særdeles kraftige.
Der blev indkøbt 2 sæt. 

Eheim compact_1000_anvendte_dele
Fig. 4. Til limning af magneterne anvendes TEC7 en forholdsvis ny "siliconelim", der så at sige limer og fuger alt, sågar under vand.

Eheim compact_1000_magnet_mounted
Fig. 5. Her er magneterne monteret, læg mærke til at de originale huller til sugekopperne er holdt fri, for alle eventualiteters skyld. Det er også vigtigt at holde en god afstand mellem magneterne da de har både Nord og Sydpol, og kommer de for tæt virker de slet og ret magneter, så man ender med at have dem flyvende om ørerne eller de smækker sammen for et godt ord... og... så var det meget heldigt at jeg havde holdt denne afstand, for det vidste sig at magneterne var så glatte og afstanden mellem glasset og magneterne, viste sig at tage en del af effekten og altså dermed kraften af magneterne, så det endte med at jeg monterede yderligere en magnet mellem de 2 øverste, hvor det var med at "holde tungen lige i munden" for at få den til at sidde uden at blive tiltrukket af de to andre og dermed få den limet fast men det lykkedes...
Det kan også være en fordel, som man lige kan ane på den nederst til højre, så er der en lille "klat" udglattet TEC7, hvilket begrænser kuringstendensen ned ad ruden og faktisk er med til at støjdæmpe pumpen, så det kan jeg kun anbefale at man gør. Husk laget skal være ganske tyndt for at bevare magneternes virkning gennem akvarieruden.

 Eheim compact_1000_magnet_mounted
Fig. 6. Her er pumpen monteret ganske vist "upside down" i forhold til den ønskede montering, hvor udløbet skal være i nærheden af overfladen.

Eheim compact_1000_mounted_back_reduceret
F
ig. 7. Her ses pumpen fra bagsiden, dog kun monteret med de 4 stk.
og uden "TEC7" belægning. Det ses tydeligt at pumpen "hænger" en smule.

magnet pumpe_Eheim_compact_1000

Fig 8. Pumpen monteret med 5 magneter, samt at disse er "smurt"
med TEC7, hvilket klart gør at den sidder langt bedre fast og ikke glider.

Magnet mounted_Eheim_Compact_1000_right

Fig. 9. Korrekt monteret pumpe tæt på overfladen.

Den anvendte løsning, er forholdsvis dyr da et sæt magneter med 6 stk., koster ca. 80,- dkr.
TEC7, koster ca. det samme for den viste tube, men den kan så anvendes til mange andre ting. 

Det er muligt at købe Supermagneterne via e-bay, men lad være at købe dem for tynde.
Magneterne skal helst være så tykke, at når de er monteret på pumpen, at de så ubesværet
kan støde op mod glasset som de monteres på. 

 Det har vist sig at magneterne ruster, med risiko for at der løber rustvæske ned ad glasset det er monteret på, så som minimum skal alle magneterne der er anvendt på pumpen, skal indkapsles i TEC 7 for at lukke af for vand... 
Når det er på plads fungerer det som en drøm... 

Publiceret: 27. Januar 2015
Modificeret: 23. februar 2016

USBlogolille

Skrevet af Jørn Ullits. Posted in Gør det selv