Udskriv
PDF
Jun
16

Den helt tætte DIY CO2 flaske

Brugervurdering: / 7
DårligBedst 

 

Du skal bruge følgende..

DIY opskrift co2 flaske der er garanteret tæt.

Egnet flaske til co2 Der skal anvendes en egnet flaske eller anden beholder der kan rumme gær blandingen.
Kapsel I kapslen skal der i centrum bores et hul på 9,5 mm, hellere en smule for lille end for stort, da det skal passe til den efterfølgende viste studs.

Det er også muligt at smelte hullet med f.eks. en gammel loddekolbe.

Skal der monteres mere end een studs, er det vigtigt at borested markeres præcist på kapslen inden  man går igang.
Studsdele Dette sæt til tætning og tilslutning af CO2 slange, kan købes via salg.

Sættet består af en studs med gevind, en o-ring og en møtrik.
studs og o-ring montere i kapsel Her er studsen monteret i det borede hul og o-ringen placeres indvendigt i kapslen omkring studsens gevind.
Hold møtrikken fast med en spidstang Møtrikken fastholdes med en spidstang og studs og møtrik spændes godt sammen, så samlingen bliver helt tæt. Anvend evt. en lille skiftenøgle eller lignende til formålet.
Studs montere på beholder Her er det næsten færdige resultat, hvis man har en mindre flaske, hvorpå man kan montere studsen, er det langt nemmere at holde en sådan under vand i en spand til en tæthedsprøve.
Fyld en spand med vand, hold med en finger for enden af studsen og klem hårdt på flasken mens den er under vand med den anden hånd. Kommer der luft ud,er studs/møtrik ikke spændt ordentligt sammen eller du har evt. fået ødelagt den pakning der kan være i kapslen originalt, så man skal være en smule forsigtig når man borer eller smelter hul i kapslen,så en evt. pakning ikke ødelægges.
Færdig monteret Gær flasken er færdig, monteret med CO2 slange, nu mangler kun at der bliver påfyldt en passende blanding og evt. en diffusor og at gæringen går igang, så du kan få tilført CO2 til akvariet.
Studsen er konisk og vil holde rigtigt godt fast på CO2 slangen.

God fornøjelse med arbejdet

©www.akvariegødning.dk 2010
 

Publiceret: 16. juni 2010
Modificeret: 12. december 2012

Skrevet af Jørn Ullits. Posted in Co2 og Co2-opskrifter